zaterdag 17 maart 2012

entrelac breien

Toen we in februari mee waren met schoonzus en broer naar Sneek, waren we bij Devo. Daar waren demo's van kaarten maken met nieuwe creatables maar ook was er Anja Bakker, die een aantal breipatronen en breisteken demonstreerde. De liet ze zien hoe je moet stokbreien, maar ook entrelac breien.


Omdat we het erg mooi vonden heeft Elma er gelijk wol gekocht Colorflow vanwollgarnspinnerei Ferner. Erg mooi want je ziet het, bijna elk blok krijgt een eigen kleur. Op pennen 3 1/2. Het bolletje is de getuige dat er al wat heen en weer gebreid is! In het begin hebben we samen, met filmpjes van Youtube, gevonden hoe het moet. We hadden wel een boekje met patroon maar dat was zo ingewikkeld. De ervaren breisters, die we op de Handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle ontmoetten zeiden dat het een makkie was........ heen en weer breien..... bij ons was het uithalen en opnieuw beginnen.
Omdat Elma er een vest van wil maken hebben we nog niet een goed patroon gevonden... we hebben er wel een maar dan wordt er vanaf het armsgat tricot steek gebreid en tja... dat wil ze niet.
Een standaard patroon is natuurlijk te doen, maar je zit met die blokkenbreierij.. misschien is er een ervaren breister die voor haar een idee heeft.

Groetjes

1 opmerking:

  1. Beste Elma en Dick,

    Dat lijkt inderdaad nogal ingewikkeld! Tuurlijk is het voor een ervaren breister makkelijk, na vele probeersels. Maar om alléén de eerste keer het hoe en wat zelf uit te knobbelen zal zeker niet meevallen.
    Interessante les!
    Lieve groetjes,

    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen